Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

ΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΙΑ : ΔΙΕΘΝΉΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ

Το Κίνημα Οικολόγων καταδικάζει το θλιβερό περιστατικό του ξυλοδαρμού ακτιβιστών από λαθροκυνηγούς αμπελοπουλιών στο Παραλίμνι. Πρόκειται για ένα γεγονός που θα στοιχίσει σοβαρά στην εικόνα της Κύπρου και της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου σε μια κρίσιμη εποχή οικονομικής κρίσης.

Κατηγορούμε ευθέως και θεωρούμε πραγματικούς υπεύθυνους για το επεισόδιο την κρατική ανεπάρκεια και τον πολιτικό λαϊκισμό. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αποτύχει να εφαρμόσει αποτελεσματικά την εθνική νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές και Διεθνείς συμβάσεις που αφορούν τη λαθροθηρία και το κυνήγι αποδημητικών πουλιών. Ως αποτέλεσμα, παρέχεται η ευκαιρία και η αφορμή σε διάφορους αυτόκλητους και απρόσκλητους «σωτήρες», να οργανώνουν αποστολές καταγγελίας και δυσφήμισης της Κύπρου. Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι τέτοιου είδους εκστρατείες που γίνονται χωρίς καμιά συνεργασία ή συνεννόηση με τους κύπριους οικολόγους, πτηνολόγους ή περιβαλλοντιστές, δεν προσφέρουν και δεν βοηθούν στην προσπάθεια μας. Αντίθετα δημιουργούν εντάσεις και επεισόδια όπως το πρόσφατο που ναρκοθετούν τη συνεπή και σταθερή προσπάθεια που καταβάλλουμε για αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφορών.

Σε αυτή την προσπάθεια του Κυπριακού Οικολογικού Κινήματος , στέκονται επίσης αντίθετοι, με τον εγκληματικό λαϊκισμό τους, οι βουλευτές, οι υπουργοί, πολιτικά κόμματα και τοπικές αρχές. Είναι λυπηρό να εξισώνονται παράνομες και εγκληματικές πράξεις με τον πατριωτισμό και την αντίσταση ενάντια στους ξένους. Ο πραγματικός πατριωτισμός επιβάλλει την εφαρμογή της Κυπριακής νομοθεσίας για το κυνήγι των αποδημητικών πουλιών και την πιστή εναρμόνιση με το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

Ας παύσει λοιπόν ο επικίνδυνος λαϊκισμός και η κρατική ανεπάρκεια για να εκλείψει ο οποιοσδήποτε λόγος και αφορμή για ξένες παρεμβάσεις και κάθε διασυρμός της χώρας μας.

2 Μαΐου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου